Többen neteznek mobilról, mint pc-ről

A Telenor felméréséből kiderül, hogy jelentősen megváltoztak az internetezési szokások. A felmérés szerint a legtöbb felnőtt már okostelefont használ böngészésre.

Jelentősen változnak az internetezési szokások: a Telenor felmérése szerint a legtöbb felnőtt (84,6 százalék) okostelefont használ böngészésére, laptopról pedig 53,9 százalékuk internetezik, amelyet kicsivel lemaradva (51,7 százalék) követ az asztali számítógép, jelentősen leszakadva pedig a táblagép (31,1 százalék) és az okostévé (11 százalék). A felmérésben részt vettek gyermekeinek 61,4 százaléka rendelkezik saját mobillal, amelyek döntő többségével (66,4 százalék) internetezni is lehet. Nem véletlen, hogy kettőből egy gyerek saját okostelefont vagy táblagépet használ elsődlegesen, saját használatú asztali pc-je pedig ötből egy gyereknek van.

Közös, családi táblagépen vagy valamelyik szülő okostelefonján a gyerekek 31,2 százaléka szokott böngészni. A válaszadó szülők legtöbbje (42,4 százalék) saját bevallása szerint gyerekzárral védi a gyerekét a káros online tartalmaktól, hasonló funkciójú okostelefonos appokat pedig 39,4 százalékuk választ. Sok apa és anya azonban egyáltalán nincs képben ezekkel a lehetőségekkel kapcsolatban, 35,4 százalékuk ugyanis úgy nyilatkozott, hogy nem használ, vagy nem is ismer ilyen megoldásokat.

via Minuszos.hu